Kamberi: Nismo kupili vozilo za policiju, Šćiprim Arifi govori u ime SNS

Bujanovac, Preševo, 15. maj 2020. (Foto arhiva Bujanovačke: Kamberi i Arifi)  – Donacija Prištine od 200.000 evra kao pomoć u borbi pritiv korone opštini Bujanovac, bila je prilika predsedniku Preševa Šćiprimu Arifiju da napadne Šaipa Kamberija za „nenamensko trošenje“ ovog novca u predizborne svrhe.

Kamberi, na drugoj strani, podseća na bliskost Arfijeve Alternative za promenu i Srpske napredne stranke (SNS), sa kojoj je u koaliciji u Preševu, pa sumnja da njegove optužbe dolaze iz Beograda.

Arifi je u intervjuu za portal arbresh.info, koji su preneli albanski mediji, između ostalog optužio Kamberija da je od ovih para kupio vozilo za lokalnu policiju i Dom zdravlja, što je, kako je rekao, obaveza srpske države.

Za svaki slučaj, Arifi je obznanio da je o tome obavestio i darodavca, kosovskog premijera Albina Kurtija, ali da odgovor nije dobio.

Predsednik Bujanovca Šaip Kamberi se, na drugoj strani, zapitao odakle Arifiju netačan podatak da je od ovog novca kupljen auto za policiju, ne demantujući ono što je krajnje transparentno usvojilo i Opštinsko veće– da se od 200.000 evra odvoji novac za opremljeno sanitetsko vozilo koje će korostiti svim građanima Bujanovca.  

Gospodin Arifi je poznat u Preševu kao blizak SNS-u Aleksandra Vučića. Bojim se da ova donacija Vlade Kosova nekome smeta i oni pokušavaju da neistinama degradiraju tu istorijsku pomoć koju pruža Kosovo. Takođe sam poslao dokument Ministarstvu finansija Kosova i obavestio sam premijera Kurtija o tome da naša opština nije kupila vozilo za policiju, rekao je Kamberi za portal Titulli.

Kamberi je naglasio da tokom vanrednog stanja lokalna samouprava nije dobila nikakvu pomoć iz Beograda, izuzev „nekoliko maski i rukavica“.

Kamberi je optužio Arifija da „širenjem ovakvih neistina“ želi da skrene pažnju sa problema u svojoj stranci.

Čitavu ovu priču valja staviti u kontekst predstojećih lokalnih izbora, koji se 21. juna održavaju u Bujanovcu ali ne i u Preševu. U Bujanovcu će se, međutim, nadmetati i Aternativa kojoj je u Preševu Kamberijev PDD najjača opozicija. 

Da Arifijev napad bude još apsurdniji, ove dve stranke deo su koalicije albanskih stranaka za republičke izbore koji se održavaju zajedno sa lokalnim.

Vlada u Prištini donirala je Bujanovcu i Preševu po 200.000 evra, a Medveđi 100.000 kao pomoć i borbi protiv pandemije. Ova donacija je na opštinske račune „legla“ preko Narodne banke Srbije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *