Behluli upozorava Albina Kurtija

Bujanovac, 21. maj 2020. (Foto FB) – Kosovska strana još uvek nije otvorila administrativne prelaze sa centralnom Srbijom, što posebno pogađa građane Bujanovca i Preševa.

Medijski radnik i biznsmen iz Bujanovca Nedžat Behluli zbog toga upozorava tehničkog premijera Albina Kurtija da zbog toga gube svi, i građani i kosovski budžet:

„Srbija je uklonila sve granične barijere sa Kosovom i slobodno kretanje ljudi može početi, ali Kosovo drži granice zatvorene. To pogađa Albance Preševske doline jer građani Niša ili Beograda ne idu na Kosovo, ali i preduzetnike, maturante koji na Kosovu kupuju garderobu, a gube sve delatnosti na Kosovu zbog izostanka Albanaca iz doline!“, opominje Behluli na svom FB profilu.

On podseća da kosovska dijaspora, koja u ovo vreme dolazi na odmor, od Subotice pa do Merdara ili Končulja, po automobilu potroši 200-300 evra u tranzitu, na gorivo, putarine i osveženje.

„U Srbiji znaju kako se zarađuju pare od Koridora 10. Zato poručujem Albinu Kurtiju da ne bude pijaniji nego što jeste nego da otvori granice!“

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *