Dr Jovanović: Čekaju se rezultati za još 5 osoba, verujem da ima pozitivnih

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. maj 2020. Pored jednog novog slučaja infekcije korona virusom u opštini Bujanovac, potvrđenog u sredu, očekuju se rezultati testova za još pet osoba, od kojih je za jednu pacijentkinju gotovo izvesno da ima covid-19, izvestila je Štab za vanredne situacije direktorka bujanovačkog Doma zdravlja, dr Lela Jovanović.

Dr Jovanović je na sednici Štaba, održanoj u četvrtak, naglasila da je poslednji registrovani slučaj korone, a radi se o  Bujanovčaninu starom 34 godine, ozbiljno zabrinuo građane.

Pacijent je imao mnogo kontakata i nadamo se da situacija neće izmaći kontroli. On je sa lakšom kliničkom slikom na lečenju na Odeljenju infektologije u Vranju – istakla je dr Jovanović.

O pacijentkinji za koju se ozbiljno sumnja da je inficirana koronom dr Jovanović je rekla da je sa dijagnozom bronhopneumonije smeštena na Infektologiju vranjske bolnice.

Upravo mi javljeno da je naloženo novo uzorkovanje kod ove pacijentkinje tako da se za sada ne zna da li imamo i deveti slučaj u opštini. Inače, od ponedeljka smo na testiranje poslali još pet uzoraka i još uvek čekamo rezultate – rekla je ona.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

Prema rečima narodnog poslanika Nenada Mitrovića, na  covid-19 je testirano i 60 radnika Specijalne bolnice Bujanovačka banja.

-Naloženo nam je da svi radnici budu podvrgnuti testiranju pre početka regularnog rada lečilišta. Rezultati bi trebalo da stignu danas – rekao je Mitrović.

Testiranje očekuje i sve zaposlene u Domu zdravlja, najavila je direktorka Jovanović, uputivši još jedno upozorenje svim meštanima opštine.

-Poslednja dešavanja pokazuju da smo daleko od kraja borbe sa koronom. Zahtevam od građana maksimalnu ozbiljnost i poštovanje mera i preporuka. Zaštitne maske i distanca su obavezne i neophodne mere za sprečavanje širenja korona virusa – zaključila je dr Jovanović.

Od početka epidemije u opštini Bujanovac je registrovano osam slučajeva covid-19.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *