Dan bez preminulih od korone

Bujanovac, Beograd, 22. maj 2020- Nijedan pacijent nije preminuo od kovida 19 u prethodna 24 sata. Testirano je 5.998 osoba od kojih je 105 bilo pozitivno, prenosi RTS.

Na sajtu www.covid.19.rs objavljeno je da su hospitalizovane 744 osobe, a da je na respiratoru 12 pacijenata.

Od početka epidemije testirano je 209.797 osoba a broj potvrđenih slučajeva je 11.024. Preminulo je ukupno 237 osoba, što znači da je procenat smrtnosti 2,15 odsto.

Iako je ukinuto vanredno stanje, nisu ukinute vanredne mere. Epidemiolozi poručuju da je i dalje potrebno održavati fizičku distancu, izbegavati kontakte i nositi opremu tamo gde je to potrebno.

Takođe, od danas će biti liberalnije mere na granicama. Svima koji ulaze u Srbiju više nije neophodan negativni test na koronavirus, niti dozvola komisije. Tu odluku usvojila je Vlada Srbije na preporuku Kriznog štaba. Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja.

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u kovid bolnicama, zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv kovida 19 i na svakom spasenom životu.

U Bujanovcu je do sada registrovano 8 slučajeva.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *