General Stopa: Migranti ne predstavljaju opasnost po građane

Bujanovac, Vranje, 22. mart 2020. (foto MO) – Komandant 4. brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa kaže da migranti ne predstavljaju opasnost po bezbednost građana na jugu Srbije.

Koliko sam upoznat sa namerama ovih ljudi, njima je cilj da nastave svoj put prema zapadnoj Evropi tako da ne predstavljaju pretnju po bezbednost naših građana. Svakako, mi pratimo situaciju i ako se pretnja po bezbednost naših građana na jugu Srbije pojavi, spremni smo da reagujemo, u skladu sa donešenim odlukama – rekao je general Stopa za Slobodnu reč.

Po njegovim rečima, 4. brigada je tokom vanrednog stanja obezbeđivala oko 2500 migranata raspoređenih u pet Prihvatnih centara u Pčinjskom okrugu, sprečavajući nekontrolisani izlazak i kretanje u cilju sprečavanja širenja covid-19.

– Tokom izvršavanja zadataka postavljena su jasna pravila ponašanja koja su poštovana od strane migranata i nije bilo problema. O načinu izvršenja ovog zadatka, o profesionalzmu pripadnika 4. brigade Kopnene vojske, govori i gest migranata koji su naše vojnike i starešine ispratili aplauzom tokom dezangažovanja iz prihvatnog centra u Vranju – rekao je Stopa.

Najvažniji zadatak 4. brigade Kopnene vojske, kako je rekao general, ostaje obezbeđenje administrativne linije prema autonomnoj pokrajni Kosovo i Metohija i kontrola Kopnene zone bezbednosti.

-Bezbednost građana Republike Srbije bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost na jugu centralne Srbije je naš prioritet – poručio je general Stopa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *