U Bujanovačkoj banji nema korone, radnici negativni

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. maj 2020. Zaposleni u Specijalnoj bolnici Bujanovačka banja negativni su na korona virus, potvrdio je Bujanovačkim u petak direktor ovog lečilišta Goran Nedeljković.

-Očekujemo da stignu rezultati testa na covid-19 za samo još dva radnika, svih ostali radnici, njih oko 60, su negativni na koronu, kako smo obavešteni u četvrtak – kaže Nedeljković za Bujanovačke.

Bujanovačka banja je tokom vanrednog stanja, proglašenog 15. marta radi sprečavanja širenja korone, služila kao karantin za povratnike iz inostranstva, pa su nadležni, kako je rečeno u četvrtak na sednici  Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, naložili testiranje svih radnika.

-Sada nastavljamo sa završnim pripremama za povratak redovnom režimu rada i prijem prvih pacijenata nakon krize sa koronom. O početku rada odlučiće resorno ministarstvo – rekao je Nedeljković.

Testiranje celog kolektiva očekuje se u narednim danima i u bujanovačkom Domu zdravlja, najavila je u četvrtak direktorka ove zdravstvene ustanove dr Lela Jovanović.

Od početka epidemije u opštini Bujanovac je potvrđeno osam slučajeva infekcije koronom, a poslednji slučaj je potvrđen u sredu, 20. maja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *