Izbornu listu podneo i PDP

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. maj 2020. (foto fb PDP) – Pokret za demokratski progres (PDP) predao je u petak uveče svoju listu kandidata za odbornike SO Bujanovac, potvrdio je Bujanovačkim predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Faruš Isljami.

Izborna lista PDP-a, čiji je osnivač preminuli Jonuz Musliju, je osma lista koju je primio OIK za lokalne izbore u opštini Bujanovac.

-U toku je procedura verifikacija potpisa građana koji su podržali ovu izbornu listu. Kada se proces, za koji OIK ima rok od 24 sata, završi i lista bude potvrđena, biće pod rednim brojem 8 na glasačkom listiću za lokalne izbore – kaže Isljami.

Nakon smrti Jonuza Muslijua vođstvo stranke je u oktobru 2018. godine preuzeo njegov sin Šćiprim Musliju, koji je i nosilac izborne liste.

PDP je deo aktuelne vladajuće koalicije u opštini Bujanovac.

Pre ove stranke liste kandidata za odbornike u bujanovačkoj skupštini podnele su Demokratska partija (DP), koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), Romska stranka Jedinstvo, Ujedinjena partija Roma, koalicija SPS-a i Stojanče Arsića, Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Alternativa za promene.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *