Vučić: U Bujanovcu i dalje živi 42 odsto Srba

Bujanovac, Beograd, 25. maj 2020. (Foto arhiva: Vučić u Bujanovcu) – Nikada mi niko nije pominjao nikakava sela niti bilo šta drugo, niti bilo šta slično, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje Nova.rs da li je kao predsednik dobijao ponude za razmenu teritorija i da li je među njima bila ponuda za razmenu 17 srpskih sela za Preševo, Medveđu i Bujanovac.

Ljutvi Haziri, gradonačelnik Gnjilana i potpredsednik DSK, rekao je da bi „za Preševsku dolinu dao 17 kosovskih sela“, o čemu su Bujanovačke pisale.

Vučić je rekao da mu niko nije predložio ovakvu razmenu i da namarno ne odgovara dubinski na ideje koje “ti ljudi šire”.

Kad pogledate Medveđu možete samo da se nasmejete, ne razumem, tamo živi samo 6 odsto Albanaca. Pod kakvim sporom su Bujanovac i Preševo?! Nisam primetio da jesu. U Bujanovcu i dalje živi 42 odsto Srba, rekao je on i ponovio je da ne razume o kojih 17 sela je reč.

Mi imamo četiri opštine na severu Kosova: To su Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Kosovska Mitrovica”, kazao je Vučić.

Naglasio je da na pristaje na rešenje po kom Srbija treba da prizna Kosovo a da “nekada nešto dobije”.

Mi imamo svoje granice ustanovljene Rezolucijom 1244, rekao je on.

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Hašima Tačija kako sanja o tome da Medveđa, Bujanovac i Preševo postanu deo Kosova, rekao je da to treba da ostane samo na snovima.




One thought on “Vučić: U Bujanovcu i dalje živi 42 odsto Srba

  1. Rale

    42% Srba u Bujanovcu?
    Ko ovde sanja gospodine predsedniče.
    U samom gradu ih nema ni 10%. A ukoliko se bude nastavilo sa aktuelnom politikom ne ulaganja u svim segmentima društva, nestaće Srba iz ove okoline.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *