Raste broj obolelih od korone, još jedan Bujanovčanin pozitivan

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2020. Pozitivan nalaz na testu na korona virus u sredu je potvrđen kod još jednog Bujanovčanina, rečeno je našem portalu u Domu zdravlja.

Radi se o muškarcu starom 55 godina, koji je prebačen na lečenje na Odeljenje infektologije bolnice u Vranju.

Ono što posebno zabrinjava, pored porasta broja obolelih od covid-19 u opštini, kako je rekla dr Lela Jovanović, je činjenica da se radi o osobi koja je imala mnogo konatakata.

-Poslednji pacijent  je zbog prirode posla bio u svakodnevnom kontaktu sa velikim brojem ljudi. Nažalost, slična situacija je i sa većinom obolelih u poslednjih nekoliko dana. Bojim se da nas očekuje još slučajeva u narednim danima i poslednji je trenutak da se građani uozbilje i prestanu da se ponašaju kao da je korona prošlost, zato što nije. Nismo ni blizu izlaska iz krizne situacije, naprotiv – naglašava dr Jovanović.

Samo u poslednjih sedam dana u opštini Bujanovac je registrovano 7 novih slučajeva korone,  među kojima je i desetogišnje dete iz sela Žbevac.

Koliko je situacija ozbiljna govori podatak da je za nedelju dana ukupan broj registrovanih slučajeva covid-19 udvostručen na ukupno 14.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *