Bez proslava mature u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. maj 2020. (Foto arhiva)- I pored zelenog svetla Ministarstva prosvete, bujanovačke srednje škole ne planiraju maturske večeri u junu, a ako ih i bude bilo kao najrealniji termin navode mesec avgust.

Direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ Biserka Jović kaže za Bujanovačke da zbog obaveza učenika oko prijemnih ispita za upis na fakultete, ali i situacije sa korona virusom u Bujanovcu i Vranju, ova škola neće organizovati proslavu mature pre avgusta.

-Mi smo se na našim maturantima  dogovorili i pre dozvole iz ministarstva i što se toga tiče neće biti promena. Proslave su dozvoljene nakon 15. juna, ali oni tada imaju najviše obaveza, a ni situacija sa koronom nam ne ide u prilog. Plan je da proslava bude organizovana u poslednjoj nedelji avgusta, a da li će je biti ponovo će zavisiti od korone. U svakom slučaju ćemo ostati u kontaktu sa učenicima kako bi našli najbolji način da škola ispuni svoju obavezu prema njima – kaže direktorka Jović.

Slično je i u drugoj bujanovačkoj srednjoj školi.

Dobili smo dopis ministarstva, ali ono što je sigurno je da nema nikave šanse da se proslava organizuje u junu. Već danas ću imati sastanak sa razrednim starešinama, a konačnu reč će dati roditelji i sami maturanti. Najrealnije je da bude u avgustu, ako maturanti budu želeli uopštekažeza Bujanovačke Zejni Fejzulahu, direktor Srednje školeSezai Suroi”.

Inače, ministar prosvete Mladen Šarčević je u četvrtak izjavio da i osnovne i  srednje škole mogu da počnu pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *