U redu za 100 evra: Tuče, gužva i nepoštovanje mera protiv korone

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. maj 2020. Od kada je počela isplata jednokratne novčane pomoći od 100 evra gužve ispred banaka u Bujanovcu ne jenjavaju, o održavanju distance nema ni govora, a neretko dolazi i do fizičkih obračuna i koškanja, saznaju Bujanovačke.

-Juče su se dva puta bukvalno potukli ispred banke zbog mesta u redu, ko će pre unutra i ko je koga preredio – rekao nam je jedan od očevidaca neprijatnih scena ispred jedne poslovne banke na gradskom trgu, gde smo u petak zatekli 20 građana koji su čekali da podignu pomoć od države.                                             

Čekaju i oni koji ne znaju da li im je uplaćen novac, pa se vraćaju u red više puta samo da bi pitali da li ima uplate.

-Probao sam juče i odustao, u 8 ujutru je već bilo pedesetak ljudi. Nema više da se drži razdaljina, to niko više ne gleda, zaštitne maske su retkost – priča jedan Bujanovčanin čekajući sa još tridesetak ljudi kod druge banke u centru, ispred koje su već danima najveće gužve.

Kako su nam rekli, i tu je došlo do fizičkog obračuna ranije danas, dok su prepirke i svađe redovna pojava.

Policije, inače, nije bilo nigde u blizini.

U zavisnosti od banke, čeka se, kako kažu građani, od pola sata do sat i po, a obezbeđenje ne pušta na šaltere više od dve osobe istovremeno.

Jednokratna novčana pomoć će svima biti uplaćena do 7. juna, a kako je rečeno Blicu u Ministarstvu finansija, nema vremenskog ograničenja za podizanje novca sa računa, odnosno 11.759 dinara će čekati vlasnika dok god ih ne podigne i država ne može da povuče novac.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *