Behluli već sakupio milion za humanitarni fond, bez političara

Piše: N. Stevanović

Nedžat Behluli

Bujanovac, 2. jun 2020. (foto TV Prva) – Akciji koju je pokrenuo Nedžat Behluli, privrednik iz Bujanovca, do sada se priključilo više od sto ljudi, koji su 100 evra dobijenih od države donirali u humanitarni fond za pomoć onima kojima je pomoć mnogo potrebnija.

Po Behlulijevim rečima, do sada je prikupljeno više od milion dinara, a nakon što su Bujanovačke pisale o njegovoj inicijativi, ova humana namera je privukla pažnju i beogradskih medija.

-Uplate stižu na namenski račun, ima i bračnih parova koji uplaćuju, a do sada smo sakupili oko milion dinara – rekao je Behluli za TV Prva.                                 

Nikola Lazić

Nikol Lazić, glavni i odgovorni urednik portala Bujanovačke, rekao je za TV Prva da ova inicijativa može da bude kohezioni faktor, odnosno da približi Srbe i Albance, tako da Bujanovac ne bude mesto o kojem će se pričati samo ružne stvari.

Behluli dodaje da je zadovoljan odzivom svojih kolega privrednika i njihovom humanošću, međutim, izdvaja i one koji su ga, kako kaže, razočarali.

-Zanimljivo je da nijedan političar, a oni sada traže glasove od biračkog tela, nije hteo da uplati novac i da se priključi akciji. Takođe, i niko od hodža kojih ovde ima oko 50, i oni žive od naroda, nije hteo da donira u humanitarne svrhe – kaže Behluli.

Akcija će trajati do 7. juna nakon čega će sami donatori odlučiti za šta će biti iskorišćen prikupljen novac.

Sredstva se prikupljaju na računu u Komercijalnoj banci 205-9011000275985-78.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *