OIK: Više biračkih mesta i više građana s pravom glasa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. jun 2020. Umesto na dosadašnjih 56, meštani bujanovačke opštine na predstojećim izborima glasaće na 59 biračkih mesta, a povećao se i broj građana na biračkom spisku, rečeno je Bujanovačkim u utorak u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Tri biračka mesta u Velikom Trnovcu i Bujanovcu, kako je objasnio Faruš Isljami, predsednik OIK-a, podeljena su na šest zbog toga što su bili na zakonskom maksimumu od 2.500 građana koji su tamo glasali.

-Radi se o biračkim  mestima  broj 1 i 4 Veliki Trnovac, i biračkom mestu broj 52 u Bujanovcu, u školi „Naim Frašeri“.  Građani će glasati u istom objektu kao i do sada, ali recimo u različitim učionicama u školi – kaže Isljami.

Promene ima i u biračkom spisku gde je došlo do povećanja broja građana sa pravom glasa za više od hiljadu od marta meseca – sa 42.325 sa početka izbornog ciklusa na trenutnih 43.404.

Političke grupacije koje nameravaju da učestvuju na lokalnim izborima imaju rok do petka (5. jun) u ponoć da podnesu OIK-u izborne liste.

Isljami je podsetio da je do sada proglašeno osam izbornih lista stranaka i koalicija za izbore 21. juna.

 Liste kandidata za odbornike u bujanovačkoj skupštini podnele su Demokratska partija (DP), koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), Romska stranka Jedinstvo, Ujedinjena partija Roma, koalicija SPS-a i Stojanče Arsića, Partija za demokratsko delovanje (PDD), Alternativa za promene i Pokret za demokratski progres (PDP).

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *