Komunalac: Voda za piće u Bujanovcu je 100% ispravna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. jun 2020. -Glasine koje su se pojavile u utorak da je određena inspekcija utvrdila da voda iz gradskog vodovoda u Bujanovcu nije ispravna, demantovao je za Bujanovačke Ilir Taipi, tehnički direktor JP Komunalac.

Po njegovim rečima, radi se o klasičnoj dezinformaciji, a vodu za piće redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje Vranje i do sada su uzorci uvek bili u skladu sa propisanim standardima.

Na pitanje kada je voda poslednji put ispitana on je odgovorio da se uzorkovanje obavlja tri puta mesečno i da su poslednji rezultati od 21. maja.

-Baš kada se pojavila informacija, u utorak, obavljeno je redovno uzorkovanje i rezultate analize očekujemo u narednim danima. Nikakva druga inspekcija ili služba ne proverava ispravnost vode, već se to radi redovnim putem na način koji sam već opisao – kaže Taipi.

On je naglasio da, s obzirom da do sada nije bilo problema sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda, ne očekuje da rezultati poslednje analize budu loši, ali da će JP Komunalac odmah reagovati ako bude bilo potrebno.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *