Stručna praksa nastavlja se 11. juna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. jun 2020. Program stručne prakse koji finansira Opština Bujanovac nastaviće se 11. juna, osim za praktikante po školama koji će sačekati početak nove školske godine,  odlučilo je Opštinsko veće u petak.

U budžetu lokalne samouprave je za stručnu praksu izdvojeno rekordnih 40 miliona dinara, a program je prekinut 17. marta zbog korona virusa.

Većnici su usvojili i Izveštaj o radu za prošlu godinu Javnog preduzeća „Komunalac“, a raspravi po ovoj tački dnevnog reda, kao i ostalim koje su se ticale komunalnog preduzeća, nije želeo da prisustvuje zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

-Na svakoj sednici od vas tražimo izveštaj o otpisu dugova, kome ste otpisali dugove, kada i po kom osnovu, i vi ga ne dostavljate već više od godinu dana. Dok ne dostavite taj izveštaj, a imam razloga da verujem da je to više nego neophodno iz više razloga, ja neću da učestvujem u raspravama o „Komunalcu“ – rekao je Arsić tehničkom direktoru preduzeća Iliru Taipiju.

Usvojen je i Izveštaj o radu preduzeća za period od januara do marta ove godine, dok je razmatranje  predloga o izmeni i dopuni Pravilnika o radu odloženo za narednu sednicu, za koju je Opštinsko veće zahtevalo obavezno prisustvo pravnika JP „Komunalac“.

-Biće problema ako usvojimo Pravilnik koji nije u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom, zbog toga tražim da vaš pravnik dođe na sledeću sednicu – poručio je predsednik opštine Šaip Kamberi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *