Tači: Ne razmena teritorija, već pripajanje Bujanovca, Preševa i Medveđe

Bujanovac, Priština, 5. jun 2020. Kosovski predsednik Hašim Tači kaže da „gaji entuzijazam da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti Republici Kosovo bez zadiranja u teritoriju Kosova,“

Po njemu, to je „istorijsko pravo i predstavljalo bi ispravku istorije”.

-Ništa nas ne košta da ovo pitanje iznesemo i pokrenemo bez ustručavanja i bez straha – rekao je Tači u četvrtak za Klan Kosova.

On je dodao da neće biti razmene teritorija, već samo ispravke istorije bez narušavanja teritorijalnog integriteta Republike Kosovo.

-Srbija će Kosovo  priznati kao nezavisnu i suverenu državu, poštujući trenutni teritorijalni integritet Republike Kosovo. Neće biti ni trgovine ni razmene – rekao je Tači.

Po njegovim rečima, ideja  je bila da se napravi korekcija granice, „da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje teritoriji Republike Kosovo, jer  Srbija nije zainteresovana  za tamošnje  građane“.

 




4 thoughts on “Tači: Ne razmena teritorija, već pripajanje Bujanovca, Preševa i Medveđe

  1. Rale

    Svima što ste komentarisali. Tači je predsednik svih građana Kosova, uključujući i Srba koji su u vldi i vladajućoj koaliciji. Vlada Republike Kosova postoji i samo zahvaljući SRPSKIM poslanicima. Imaju barem 2 ministra i “bezbroj” drugih većih i manjih funkcionera. Zakletvu daju u parlamentu Republike Kosovo, uredno primaju platu iz budžeta RK i mogao bih tako da nastavim jos dugo.

    Dakle nemojte da vređate predsesnika VAŠIH sunarodnika dole i nine loše da SVI mo naučimo da plivamo jer pre ili kasnije….

    Reply
  2. Kapetan Koca

    Svi vi ćete pre ili kasnije, biti državljani Švajcarske, Nemačke, Belgije.., bez dvojnog, odnosno bilo kog drugog državljanstva! Naravno ako vas vaša zapadna braća tamo prime kad nastupi još jedan istorijski momenat.., a do tad, obavezno učite da plivate…

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *