Kamberi: Razmena teritorija nije naša ideja

Bujanovac, Priština, 9. jun 2020.-Učešće u radu institucija najbolji je put prezentovanja problema sa kojima se suočavaju Albanici, rekao je lider Partije za demokratsko delovanje Šaip Kamberi i dodao da ideju o eventualnoj razmeni teritorija pominje kao jednu od mogućih scenarija, prenosi KosovoOnline.

Upitan o njegovoj izjavi da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se pridruže Kosovu, Kamberi je rekao da ideja o mogućoj razmeni teritorija nije potekla od njegove stranke te napominje da su o tome pričali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji „godinama o tome govori“.

„Spomenuli smo to samo kao mogući scenario međudržavnog sporazuma koji bi trebalo potpisati između Beograda i Prištine, ako se obe strane dogovore o promeni granica“, rekao je Kamberi.

Ako se to dogodi, naš zahtev je da Preševska dolina bude celina, a ne podeljena na nekoliko sela, što bi moglo da izazove humanitarnu katastrofu, naglasio je.

Smatra da je učešće u radu institucija najbolji način za predstavljanje problema sa kojima se suočavaju Albanci, ali i mogućnost da se oni reše kroz svaku moguću saradnju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *