Albanci sa juga Srbije u Gračanici čekaju 100 evra

Bujanovac, Gračanica, 10. jun 2020. (Foto KosovoOnline)-Dugi redovi ispred filijale Komercijalne banke u Gračanici poslednjih nekoliko dana privlače pažnju prolaznika.

Tako nešto do sada se nije događalo, a za nesvakidašnju gužvu, zbog koje se čeka i po nekoliko sati ispred banke, kako smo saznali na licu mesta, razlog je ogroman broj klijenata Albanaca, pre svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 evra koju je građanima uplatila Vlada Srbije, piše KosovoOnline.

Red je dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored meštana Gračanice, da podignu novčanu pomoć čekaju i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

“Dolazim treći put. Velika je gužva. Mnogi ulaze u banku mimo reda. Došao sam da podignem 100 evra i zahvaljujem Srbiji što nam je dala taj novac zbog virusa. Iz trećeg puta jedva sam završio i uzeo novac”, kazao nam je Sejdi Beka iz Sijerinske Banje.

I Sinan Osmanović iz Medveđe nekoliko sati je čekao da podigne novac.

“Od 7 sati jutros sam ovde. Podigao sam novac. Sada supruga čeka da podigne penziju”, rekao je Osmanović. Na naše pitanje zbog čega novac ne podigne u Medveđi, odgovorio je da je gost kod ćerke u Prištini.

“Tu sam se zatekao zbog virusa. Došli smo da podignemo penzije, gužve su velike, jer su svi došli da podignu 100 evra i banka ne može sve odjednom da isplati”, rekao nam je Osmanović.

Novčana pomoć Vlade Srbije od 100 evra na Kosovu se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Kosovskoj Mitrovici.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *