Cakaj: Pravimo akcioni plan za Albance Preševske doline

Piše: N. Stevanović

U četvrtak u Bujanovcu: Gent Cakaj (Foto Bujanovačke)

Bujanovac, Preševo, 10. jun 2020. Ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj poručio je u sredu iz Preševa da je “jedan od prioriteta Albanije i Kosova” izrada Akcionog plana na svestranoj pomoći Albancima  na jugu Srbije.

On je rekao da inicijativa o jedinstvenom učešću Albanaca na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji 21. juna neće biti jedina, već da će se nastaviti rad na „poboljšanju položaja Albanaca u Preševskoj dolini“.

Cakaj je nakon sastanka sa liderima stranaka koje su se okupile na zajedničkoj izbornoj listi poručio da će sarađivati i sa međunarodnim faktorom na rešavanju nezaposlenosti i pasivizaciji prebivališta, „čime će se doprineti opstanku Albanaca u ovom regionu“.

-Zajednička izborna lista Albanaca Preševske doline jeste odraz politike posvećenosti Albanije i Kosova na poboljšanju i unapređenju položaja Albanaca i njihovom zastupanju na centralnom nivou, međutim to ne izuzima Srbiju od njenih obaveza prema ovom području – rekao je albanski ministar.

Ministar će u četvrtak boraviti u Bujanovcu i primiće ga predsednik opštine Šaip Kamberi i prvi čovek Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *