Predstavljamo lokalne izborne liste: PDD – Driton Redžepi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 12. jun 2020. Na predstojećim lokalnim izborima u Bujanovcu učestvovaće pet albanskih stranaka sa isto toliko izbornih listi među kojima je i lista Partije za demokratsko delovanje (PDD) čiji je nosilac Driton Redžepi.

Kandidat PDD-a za predsednika opštine, Redžepi, izbio je u prvi plan i dobio poverenje stranačkih struktura nakon što je predsednik stranke i opštine Šaip Kamberi ostao pri stavu da se posle dva mandata na čelu lokalne samouprave više ne kandiduje na lokalnim izborima.

Trnovčanin Redžepi je master prava i trenutno je na funkciji načelnika Odeljenja za javne službe u Opštinskoj upravi.

Drugi na izbornoj listi je Enver Ramadani, profesor engleskog jezika iz Velikog trnovca, koji je inače bio Redžepijev suparnik na unutarstranačkim izborima za nosioca liste.

Ramadani je bivši načelnik Odeljenja za razvoj i investicije odakle se povukao da bi radio kao profesor u školi,

Ukoliko postizbornim kombinacijama  PDD-u pripadne mesto predsednika skupštine on će biti kandidat ove stranke za tu funkciju.

Diplomirani ekonomista Gafur Bici, diplomirani ekonomista i privrednik iz Samoljice, je treći na listi.

Slede Aferdita Mustafa, doktor specijalista iz Bujanovca, diplomirani ekonomista Šermine Bićiri-Beljulji iz Velikog trnovca i master prava Ermal Redžepi, koordinator Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

Bujanovčanin Nedžat Duraku, po struci ekonomista, je sedmi na listi kandidata za odbornike, a osmi inženjer geodezije Duan Salihu iz Velikog trnovca.

Među prvih deset kandidata su i psiholog Teuta Mejdiji i novinarka Resmije Ramadani.

Lista Partija za demokratsko delovanje – Driton Redžepi će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 6.

PDD je pobednik izbora 2016. godine, kada su osvojili 12 odborničkih mandata u koaliciji sa Demokratskom unijom Albanaca (DUA), koja će na izbore 21. juna izaći samostalno.

Celu izbornu listu možete videti OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *