Predstavljamo lokalne izborne liste: Demokratska partija – dr Nagip Arifi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jun 2020. Izborna lista Demokratske partije (DP)  prva je lista koju je proglasila Opštinska izborna komisija (OIK) za lokalne izbore u Bujanovcu, a nosilac je lider stranke i bivši predsednik opštine Nagip Arifi.

Šef najveće opozicione stranke koja okuplja Albance u opštini cilja treći mandat na čelu lokalne samouprave i kandidat je DP-a za predsednika opštine.

Među kandidatima za odbornike iz ove stranke, iznenađujuće, nema Hajredina Hide,  dosadašnjeg šefa odborničke grupe i drugog čoveka partije, koji je u jednom periodu od 2012. obavljao i funkciju predsednika skupštine.

Drugi na izbornoj listi je Jetmir Memeti, ekonomista iz Velikog trnovca, dok je treći kandidat još jedan ekonomista – Rahim Rahimi iz Biljače.

Adeljina Bručaj Asani, odbornica u dva prethodna saziva skupštine, inače profesor albanskog jezika, je četvrta na listi, dok je profesor engleskog jezika iz Velikog trnovca Tejhane Ljatifi Hajredini peta.

Slede Bujanovčanin Ruždi Haljilji, diplomirani agronom, Isuf Ibrahimi, učitelj iz Velikog trnovca, i ekonomista iz Breznice Nazmi Duraku.

Na devetom i desetom mestu su Samire Murati, ekonomista iz Velikog trnovca, odnosno diplomirani ekonomista Ajtene Bećiri iz Samoljice.

Lista „Demokratska partija – dr Nagip Arifi“ je prva na glasačkom listiću i sadrži maksimalan broj kandidata za odbornike – 41.

Arifijeva stranka je bila drugoplasirana na prošlim izborima iza Partije za demokratsko delovanje (PDD), osvojivši 10 odborničkih mandata.

Kompletnu listu DP-a možete videti ovde.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *