Predstavnici Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna

Bujanovac, Beograd, 15. jun 2020. (Foto printskrin)-Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da je dobio uverenja od vlada u Beogradu i Prištini da će privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja, odnosno zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se 27. juna sastali u Beloj kući, prenosi RTS.

„Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu“, naveo je Ričard Grenel.

Istakao je da će se, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiti na status kvo.

„Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima“, naveo je Grenel.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je u izjavi tim povodom rekao da Srbija može privremeno da zaustavi kampanju za povlačenje priznanja samo ako Priština zaustavi kampanju za priznavanje i učlanjenje u međunarodne organizacije. Međutim, kaže da u tome postoji jedan problem.

Problem je, međutim, što mi Albancima u Prištini ništa ne verujemo, jer su uvek do sada lagali i vukli jednostrane poteze“, naveo je Dačić.

Nekoliko minuta kasnije, na Tviteru se oglasio i kosovski predsednik Hašim Tači.

„Vođstvo i podrška SAD su ovek bili odlučujući za prosperitet Kosova. Stoga, pozdravljam poziv da se nastavi dijalog o normalizaciji odnosa pod vođstvom specijalnog izaslanika predsednika Trampa“, objavio je Tači.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *