Hasani: Žuželjica nema vodu zbog kvarova na pumpama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. jun 2020. Žuželjica, Ljiljance i Božinjevac, sela kod Bujanovca, nemaju vodu zbog toga što su „pregorele pumpe zbog struje“ kaže Adem Hasani, predsednik Privremenog organa koji rukovodi Javnim preduzećem „Komunalac“.

Odgovarajući na pitanje odbornika o problemu sa vodosnabdevanjem u ovim selima, Hasani je kao uzroke naveo kvarove, posebno pumpi, ne precizirajući dokle se stiglo za zamenom i kada će meštani dobiti vodu.

-Radimo na tome. Imali smo mnogo kvarova u proteklom periodu. Pregorele su nam pumpe zbog struje. Uskoro ćemo rešiti problem i normalizovati distribuciju vode – rekao je Hasani na sednici SO Bujanovac u petak, gde je predstavio izveštaj o radu komunalnog preduzeća za prošlu godinu.

Istovremeno, Bujanovačkim su se javljali meštani Žuželjice ogorčeni što ni danas nema vode.

Bujanovačke su pokušale da više informacija dobiju od tehničkog direktora JP „Komunalac“ Ilira Taipija, ali on nije odgovorio na naš poziv.

Dugogodišnji problem sa vodom u Žuželjici, Ljiljancu i Božinjevcu, o čemu je naš portal  više puta izveštavao, po ranijim najavama iz lokalne samouprave, biće rešen u toku ove godine, jer su konačno obezbeđene buster stanice, neophodne za nesmetano vodosnebdevanje.

Puštanje u rad buster stanica stopiralo je vanredno stanje,  izjavio je još u aprilu Ilir Taipi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *