Behluli upozorava birače: Izbori su borba za albanski Bujanovac

Bujanovac, 17. jun 2020. (Foto FB) – Medijski radnik Nedžat Behluli, vlasnik TV Spektri već duže vreme preko fejsbuka upozorava da bi albanske stranke na lokalnim izborima 21. juna mogle da izgube većinu u Bujanovcu.

Behluli, koji je odličan poznavalac političkih prilika u regionu, zbog toga gotovo svakodnevno poziva albansko biračko telo na svojevrsnu mobilizaciju u, kako navodi, „borbi za albanski Bujanovac“.

„Za one od vas koji ne znaju, Srbi u Bujanovcu su od 11 političkih stranaka uspeli da naprave samo 2 liste i mobilišu birače kako bi preuzeli većinu, dok su albanske stranke na 5 listi, što će podeliti glasove“, piše Behluli.

On podseća da je SNS predsednika Aleksandra Vučića oko sebe okupio sve male stranke, pa može osvojiti 13 do 15 mandata, i tako postati pojedinačno najjača u parlamentu koji ima 41 mesto:

„Zbog toga što idu u 5 kolona, ni jedna albanska stranka ne može sama da osvoji više od 12 mandata“, smatra Behluli.

„Jeste li razmišljali o ovakvom scenariju?“, pita on svoje sunarodnike.

On predviđa da bi koalicija oko SNS mogla da napravi koaliciju sa Demokratskom partijom (DP) Nagipa Arifija, sa kojom je sarađivala u vlasti i posle izbora 2012. 

Druga lista koja okuplja srpske partije je ona SPS koju predvodi Stojanča Arsić, aktuelni zamenik predsednika opštine Šaipa Kamberija, lidera Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Na izborima 2016. albanske stranke zbirno su osvojile 12.917 glasova a srpske 7.197.

najviše glasova osvojila je PDD – 6.013, zatim DP – 4.656, SNS 3.483, Stojanča Arsić 2.420, PDP pokojnog Jonuza Muslijua 2.075, a Srpska lista Nenada Tasića (Koji na ove izbore ide sa SPS) 1.121, a Ujedinjena partija Roma, koji sada imaju 2 liste, 670 glasova. 

 

 




One thought on “Behluli upozorava birače: Izbori su borba za albanski Bujanovac

  1. Rale

    Gospodine Behljulji, veoma oštroumana analiza. Cenim vašu iskrenost ali i vašu trasparentnu lojalnost vašem narodu i njegovim interesima. Nadam se da ce vas poslušati.
    Romi u Bujanovcu takođe izlaze razjedinjeni na lokalne izbore. Imaju veliki potencijal u smislu elektorata ali su i konstantnim međusobnim konfliktima. Šteta jer to znači još 4 godina stagnacije ili pogoršanje za više od 5000 Roma iz Bujanovca i okoline.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *