Predstavljamo lokalne izborne liste: Pokret za demokratski progres – Šćiprim Musliju

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. jun 2020. Pod rednim brojem 8 na glasačkom listiću za lokalne izbore u Bujanovcu nalazi se lista Pokreta za demokratski progres (PDP), čiji je nosilac Šćiprim Musliju, sin osnivača stranke Jonuza Muslijua.

Tridesetogodišnji Šćiprim Musliju, diplomirani ekonomista iz Končulja,  došao je na čelo PDP-a u oktobru 2018. godine i prvi je na listi kandidata za odbornike stranke koja je u prethodne četiri godine bila deo vladajuće većine u opštini.

PDP-u je po koalicionom sporazumu pripalo mesto predsednika SO Bujanovac, funkcije koju je obavljao Adnan Salihi, jedan od najbližih saradnika starijeg Muslijua i dugogodišnji funkcioner stranke, koga sada nema među kandidatima za odbornike.

Drugi na listi je Nevzad Ljutvija, diplomirani pravnik iz Oslara, a treća diplomirani ekonomista Aljmedina Raćipi.

Među potencijalnim odbornicima su i Visar Limani, diplomirani ekonomista iz Bujanovca, profesor istorije Mimoza Kadriji iz Biljače i stomatolog Lokman Ameti iz Letovice.

Inače, na lokalnim izborima 2016.  PDP je osvojio četiri odbornička mandata.

Stranka je sada podnela listu sa maksimalnim brojem kandidata – 41.

U prvih deset na listi su i stomatolog Šuajb Neziri iz Lučane, Granit Sadriu iz Dobrosina, koji je kao zanimanje naveo „javna uprava“, i na kraju Bujanovčanka Ardita Salihi, profesor engleskok jezika.

Celu izbornu listu „Pokret za demokratski progres – Šćiprim Musliju“ možete videti OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *