Izborna anketa Bujanovačkih (Rezultat)

Rezultat

Bujanovac, 18. jun 2020. – U izbornoj anketi Bujanovačkih, koja je upravo zatvorena uoči izborne tišine, glasalo je ukupno 1.286 naših čitalaca, prema čijem mišljenju će na lokalnim izborima 21. juna najviše glasova osvojiti lista SPS koju predvodi Stojanča Arsić, a na kojoj je i Nenad Tasić Tasa.

Za ovu listu glasalo je 400 čitalaca, ili 31 odsto.

Na drugom mestu je lista SNS „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ sa 277 glasova odnosno 22 odsto.

Odmah za njima je Partija demokratskog delovanja (PDD) predsednika opštine Šaipa Kamberija, sa 231 glasom, ili 19 posto, sledi Demokratska partija njegovog prethodnika Nagipa Arifija sa 162 glasa ili 13 posto.

Alternativa za promene Arbera Pajazitija, koja će prvi put učestvovati na izborima, sakupila je 71 glas, tj 6 procenata, dve romske stranke imaju zajedno 4 odsto, PDP 2 odsto a DUA 1 procenat.

Za neku drugu opciju glasalo bi 4 odsto učesnika ankete.

Naravno, ova anketa iz više razloga ne mora da bude reper za 21. jun.

Najpre, treba uzeti u obzir da su učesnici ankete mahom Srbi, pa obe srpske liste imaju više glasova od bilo koje od 5 albanskih lista, što je malo verovatno da će se desiti i na izborima.

Konačno, ova anketa ne treba da bude vodič ni strankama ni glasačima, a po zatvaranju biračkih mesta u nedelju uveče znaćemo preciznije u kojoj meri naši čitaoci oslikavaju realno raspoloženje birača.

Inače, u anketi nije moglo da se više puta glasa sa jednog uređaja

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *