Predstavljamo lokalne izborne liste: Romska stranka Jedinstvo – Adem Salihi

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. jun 2020. Najmlađa politička organizacija u Bujanovcu – Romska stranka Jedinstvo (RSJ), čiji je opštinski odbor formiran neposredno pre raspisivanja izbora, u trku za mesto u skupštini ulazi sa nosiocem liste Ademom Salihijem.

Prvi kandidat RSJ-a za odbornika ima 26 godina, student je, kako je navedeno u izbornoj listi, a potiče iz familije Fitovci.

Stranka, na čijem čelu je Salihi, nastala je cepanjem Ujedinjene partije Roma, zbog nezadovoljstva rezultatima tokom četvorogodišnjeg učešća u opštinskoj vlasti.

Na listi RSJ-a su i Isljam Šahini, saobraćajni tehničar, Seljma Drmaku, devetnaestogodišnja učenica, mašinski tehničar Sadria Raimović i Džemilje Morina, trgovac.

Među deset kandidata su i stolar Imran Mamutović, saobraćajni tehničar Sead Kurteši, dvoje komercijalista, Elma Raimović i Nijazi Salihi, kao I još jedna devetnaestogodišnja učenica Elma Drmaku.

Na lokalne izbore 2016. godine Romi su izašli sa jednom listom i osvojili odbornički mandate, sada su podeljeni u dva tabora.

Celu izbornu listu “Romska stranka Jedinstvo – Adem Salihi”, koja će na glasačkom listiću biti pod rednim brojem 3, možete videti OVDE.

 




One thought on “Predstavljamo lokalne izborne liste: Romska stranka Jedinstvo – Adem Salihi

  1. Rale

    Adem puno sreće.
    Nije mi jasno zašto stavljate sliku akcenat na Ademovu “porodicu”. Najvažnije je da Adem i ostali na listi imaju nove ideje, kreativnost i kompetenciju za promene. Nadamo se konačno da ce Romi ući u lokalnu skupštinu sa makar 4-5 odbornika i barem jednim većnikom. I iznad svega se nadam da ce da forsira blagostanje za SVE a ne samo za “interesne” grupe.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *