SNS i DP Nagipa Arifija po 10 mandata (Video: Slavlje SNS)

Piše: N. Stevanović

Slavlje Arifijevih pristalica u centru Bujanovca

Bujanovac, 22. jun 2020. – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija pobednik je lokalnih izbora u Bujanovcu sa nešto više od 5.000 glasova, dok je na drugom mestu  koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS) sa svega  osamdesetak glasova manje.

Ove dve izborne liste, po projekciji šefa naprednjaka Nenada Mitrovića, osvojile su po 10 odborničkih mandata, dok je Partija za demokratsko delovanje (PDD), sa osvojenih oko 3.700 glasova, treća snaga u lokalnom parlamentu i imaće 8 odbornika.

Pokret za demokratski progres (PDP) je osvojio oko 1.950 glasova, odnosno 4 odbornička mandata.

Koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS) i Stojanče Arsića i Alternativa za promene Arbera Pajazitija će u skupštini biti zastupljene sa po 3 odbornika, praktično su izjednačene po broju glasova – nešto više od 1.600.

Po jedno odborničko mesto osvojile su Demokratska unija Albanaca (DUA) i obe romske partije – Romska stranka Jedinstvo (RSJ) i Ujedinjena partija Roma (UPR).

Na pitanje Bujanovačkih sa kojim strankama bi SNS mogao da formira vladajuću većinu Mitrović je odgovorio da je još uvek rano o tome govoriti.

U odnosu na prošli saziv skupštin,e  srpska zajednica je izgubila jednog predstavnika, a  Romi dobili jedan mandat više.

Izlaznost na lokalnim izborima u Bujanovcu je oko 48 odsto.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *