Proslava izborne pobede ili provokacija (Video)

Poziv na „odbranu albanskog Bujanovca“: Behluli

Bujanovac, 24. jun 2020. – Pobedničke stranke na lokalnim izborima, DP i SNS, sa slavljem su počele nekoliko sati po zatvaranju birališta u nedelju.

Naprednjaci žurkom ispred svojih prostorija u centru Bujanovca, a demokrate Nagipa Arifija kolonom desetine vozila koja je, kao po komandi, iz Bujanovca krenula put Lučana, gde je oko ponoći sa sirenama defilovala oko kuće Nedžata Belulija, vlasnika bujanovačke TV Spektri.

Kolonu od nekoliko desetina automobila pedantno su uslikale nadzorne kamere sa Behlulijeve kuće a snima vidite na kraju teksta.

Neke stvari mi i dalje nisu jasne, sa osmehom priča Behluli za Bujanovačke.

A da bi stvari postale jasnije, vratićemo se za trenutak u bližu prošlost.

Behluli i Nagip Arifi su takoreći suosnivači Demokratske partije (DP) 2011, nastale od nezadovoljnog dela Partije za demokratsko delovanje (PDD), da bi 4 godine kasnije došlo do ne baš prijatnog rastanka dvojice drugova čiji detalji nisu važni za ovu priču.

DP je ove izbore dočekao u opoziciji, a Behluli u poziciji vlasnika uticajnog medija sa ne manje uticajnim postovima na FB.

Behluli se posebno istakao pred izbore 21. juna kada je albanske sunarodnike pozivao na mobilizaciju i sabornost, pozivajući ih da glasaju za bilo koju od 4 izborne liste.

Čekaj, reći će neko, na izborima je učestvovalo 5 albanskih subjekata!

Da, biće u pravu, samo što se iz Belulijevih objava ne može videti da na izborima učestvuje i DP. U prevodu, forsirao je sve osim ove stranke.

Zato i kažem da mi neke stvari nisu jasne i dalje. Pitam se, naime, da li su došli pred moju kuću da zajedno proslavimo pobedu, ili da bi me provocirali zbog mojih otvorenih stavova i FB objava?, pita se Behluli i dodaje još jednu nejasnoću:

-Nije mi jasno ni zašto su mi sirenama i vikanjem budili komšije!?

Inače. DP i SNS imaće po 10 mandata a sve o lokalnim izborima u Bujanovcu pratite OVDE.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *