Pajaziti: Možemo sa svima, osim sa Stojančom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 25. jun 2020. Alternativa za promene, koju u Bujanovcu vodi Arber Pajaziti, otvorena je za formiranje nove vladajuće većine sa svima, osim sa Stojančom Arsićem.

Pajaziti, nosilac liste koja je na lokalnim izborima 21. juna osvojila 3 odbornička mandata, za sada je jedini stranački lider koji se izjasnio sa kime sigurno neće u postizbornu koaliciju.

-Ostajemo pri onome što smo govorili u kampanji, nema saradnje sa Arsićem. Inače, smatram da je naš rezultat mogao biti i bolji, očekivali smo više – kaže Pajaziti za Bujanovačke.

Tri odbornika Alternative, kaže on, pružiće bezuslovnu podršku albanskim strankama kako bi formirale vlast.

-Ako dođe do toga da nekoj albanskoj koaliciji fale glasovi, dobiće ih od Alternative, bez uslova, to smo takođe obećali u kampanji – ističe on.

S obzirom na konstelaciju snaga u novom sazivu skupštine, za takav ishod bi bilo potrebno da se ujedine dve najveće albanske stranke, Demokratska partija (DP) sa 10 i Partija za demokratsko delovanje (PDD) sa 8 odbornika, za šta se šanse mere promilima, čega je i sam Pajaziti svestan, kako je priznao.

Nakon decidnog otklona od bilo kakve mogućnosti za saradnju sa Arsićem i njegova 3 odbornika, Pajaziti je donekle uprostio postizbornu kombinatoriku u Bujanovcu, pa je vladajuća većina koju bi činile DP Nagipa Arifija i koalicija oko naprednjaka sada još izglednija.

Njima bi do većine od 21 odbornika falio samo jedan, što neće biti teško obezbediti jer kandidata ima – Pokret za demokratski progres (PDP) može da ponudi 4, romske stranke 2 odbornika, Demokratska unija Albanaca (DUA) jednog, a tu je i Alternativa.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *