Stojanča Arsić: Tu smo za razgovore o formiranju vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jun 2020. – Nosilac izborne liste koalicije oko SPS-a, jednog od najvećeg gubitnika lokalnih izbora u Bujanovcu, Stojanča Arsić, kaže za Bujanovačke da je „ono u nedelju bilo sve samo nisu bili izbori“ i da je takav rezultat i očekivao.

Ovo nisu bili izbori, drugačije se to zove – rekao je Arsić kada smo ga pitali da prokomentariše loš rezultat liste koju je predvodio i osvajanje samo tri odbornička mandata.

Arsić nije želeo da pojasni razloge za takvu ocenu izbornog procesa,  potvrdivši Bujanovačkim da Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) nisu podnosili prigovore, niti će se žaliti na eventualne neregularnosti.

Pad sa 7 mandata, koliko su Arsić, Nenad Tasić i SPS imali u prošlom sazivu, tada pripomognuti Bobanom Pavlovićem i Ljajićevim SDPS-om, koji su na ovima izborima bili na listi SNS, na skromna 3 odbornička mesta, ipak ne znači i odricanje svake mogućnosti od ponovnog učešća u vlasti.

Naime, na pitanje Bujanovačkih da li slab rezultat znači i siguran odlazak u opoziciju, Arsić  odgovora da će se odazvati ukoliko dobije pozive na razgovor od stranaka sa najvećim brojem glasova.

Možemo da razgovaramo, ali ne po svaku cenu, niti pristajemo na bezuslovnu saradnju samo da bismo bili deo vladajuće većine. Videćemo šta će se dešavati – kaže on.

Sve o lokalnim izborima u Bujanovcu čitajte OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *