Mitrović: Možemo u vlast sa svima, pa i sa Muslijuom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. jun 2020. Za razliku od 2016. godine kada im je Pokret za demokratski progres (PDP) bio prepreka  za učešće u lokalnoj vlasti, bujanovačkim naprednjacima i koaliciji koju predvode sada je stranka koju je osnovao Jonuz Musliju potencijalni partner za formiranje vladajuće većine, „kao i svaka druga partija“.

Raspored mandata u SO Bujanovac (Izvor #slobodnarec

Kao razlog za promenu u odnosu prema PDP-u, koji sada vodi Jonuzov sin Šćiprim Musliju,  šef SNS-a u Bujanovcu Nenad Mitrović navodi „činjenicu da su ublažili retoriku i pristup“.

Ja sam pre četiri godine govorio da su Jonuz Musliju i PDP faktor nestabilnosti na ovom području. Njihov pristup se promenio i sada možemo da sarađujemo sa njima, kao i sa svim ostalim političkim grupacijama koje su na poslednjim lokalnim izborima dobili poverenje građana – kaže Mitrović za Bujanovačke.

Žestoke kritike upućene tokom prethodne četiri godine na račun opštinske vlasti oličene u Partiji za demokratsko delovanje (PDD) i grupaciji Stojanče Arsića, po Mitroviću, takođe, nisu razlog za „crvene linije“ ni prema njima.

-Sve što smo im zamerali dok su vršili vlast mi smo im u lice rekli. Sve što su radili, a mi smatrali da nije u interesu građana, smo s pravom kritikovali. Da li je neko ljut zbog toga ili nije ja ne znam i neću da spekulišem, ali što se nas tiče mi smo otvoreni za saradnju i sa njima – rekao je Mitrović.

Iako je razlika svega osamdesetak glasova između liste koju je on vodio i pobednika izbora Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija, dok su u odborničkim mandatima (10) izjednačeni, Mitrović kaže da prepušta Arifiju da započne razgovore o formiranju vladajuće većine.

-Formalno DP ima najviše glasova, makar to bila minimalna razlika. Sačekaćemo da Arifi pokrene razgovore, kao lider pobedničke stranke, i očekujem njegov poziv. Ukoliko on to ne uradi preuzećemo inicijativu i razgovore pokrenuti mi, jer ne možemo da čekamo unedogled, nego još koji dan – kaže on.

Pregovori će, po njegovoj proceni, „početi za par dana“.

Sve o lokalnim izborima u Bujanovcu možete pročitati OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *