U Vranju ipak bez vanredne situacije

Bujanovac, Vranje, 26. jun 2020. (foto Grad Vranje) –  Gradski štab za vanredne situacije u Vranju nije proglasio vanredno stanje u Vranju zbog porasta broja obolelih od korone, iako je to  najavljivano kao realna mogućnost.  

Imajući u vidu naglo povećanje broja obolelih lica, kao posledica zarazne bolesti Covid 19, Gradski štab za vanredne situacije je u petak uputio zahtev Kriznom štabu Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 za uvođenje restriktivnijih mera na teritoriji grada Vranja, a u cilju zaštite stanovništva i sprečavanja širenja virusa, navodi se na sajtu Gradske uprave.

Štab je  apelovao na sve sugrađane „da poštuju sve preventivne mere zaštite od virusa Covid-19, da posebno poštuju fizičku distancu i  nose maske u zatvorenom prostoru.

Donet je  i zaključak kojim nalaže stručno operativnim timovima za praćenje stanja u okviru privrednih subjekata, kao i javnih i komunalnih preduzeća i pravnih lica u prevozu, trgovini na malo, ugostiteljstvu, trgovinskim centrima i sličnim objektima, te timu za praćenje situacije u školama i predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Vranje, da intenziviraju kontrolu poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa Covid-19, o tome sačine službenu belešku i o eventualno uočenim nepravilnostima istu proslede nadležnoj inspekciji na dalje postupanje.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *