U Grčku od 1. jula, ali uz niz komplikovanih procedura

Bujanovac, Atina, Beograd, 29. jun 2020. (Foto: Pixabay)- Vlada Grčke donela je odluku da od 1. jula svi turisti pri ulazu u ovu zemlju moraju da imaju unapred popunjenu elektronsku prijavu, bar dva dana ranije. Na granici će morati da pokažu takozvani “QR” kod koji će dobiti prilikom prijave. Kada očitaju kod, zdravstveni radnici na granici će odlučiti da li da dalje testiraju turiste na virus COVID-19, prenosi Nova.rs.

Ovo je potvrdilo i Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS)saopštenjem u kom se između ostalog navodi da će putnici u formularu morati da navedu mesto ulaska u zemlju, tačan datum dolaska, ličnu adresu i kontakt, tačnu adresu mesta u koju su se uputili, kao i kontakt najbližih rođaka ili prijatelja, u slučaju da se stvori potreba da se obaveste o zdravstvenom stanju putnika, prenosi Slobodna reč.

Putovanja nisu stala, ali trenutno svi moramo da se prilagodimo novonastalnoj situaciji i postavljenim uslovima kako bismo sačuvali svoje i zdravlje drugih i sprečili dalje širenje pandemije virusa.” – navodi se u saopštenju.

Detalji novog protokola su objavljeni na sajtu Vlade Republike Grčke, gde je objavljen i link za prijavu dostupan na engleskom jeziku.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *