Na Horgošu zaplena cigareta, Trnovčanin vozač autobusa

Bujanovac, Horgoš, 1. juli 2020. (Foto Uprava carina) – Na prelazu Horgoš na izlazu iz Srbije sprečen je pokušaj krijumčarenja 930 paklica cigareta sakrivenih u specijalno prepravljenom „bunkeru“ autobusa kosovskih registarskih oznaka, koji je saobraćao na redovnoj liniji ka Nemačkoj, saopštila je danas Uprava carina, prenosi Tanjug.

Uprava carina saopštila je da je 33-godišnjeg vozača iz Velikog Trnovca, kao i autobus, koji će takođe biti zadržan zbog prepravki fabričkih šupljina, preuzela policija.

Kako se navodi, nakon što je juče na prelazu Horgoš svih 39 putnika preuzelo svoje torbe radi kontrole, carinici su pregledali autobus i posumnjali da u prostoru za prtljag putnika postoji neuobičajena tapacirana izbočina.

Kada je fizički demontirana bočna stranica kreveta vozača, iza tapacirunga je uočena fabrička šupljina za rezervoar, prepravljena u „bunker“ za krijumčarenje, iz koje su carinci izvadili 930 paklica cigareta „kent“, „davidov“ i „marlboro“ sa akciznim markicama Republike Srbije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *