Stroge mere za Vranje, ugostitelji do 20 sati

Bujanovac, Vranje, 2. juli 2020.(foto VranjeNews)- Vlada Srbije propisala je posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 u Vranju i drugim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija, javlja VranjeNews.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti kao ni sportskih i zabavnih manifestacija, prenose Vladine mere iz lokalnog Kriznog štaba.

– Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera.

U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite (fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica).

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerskisaloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane – navode iz Kriznog štaba

Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije apelovali su na građane Vranja da poštuju propisane mere Vlade, „čiji je osnovni cilj smanjenje broja zaraženih od virusa Covid 19 i očuvanje zdravlja stanovništva“.

– Sve donete mere biće strogo kontrolisane od strane nadležnih inspekcija – navode iz Gradskog štaba.

U tekstu Vladine uredbe ne piše kada stupa na snagu, ali se pretpostavlja da će to biti od četvrtka 2. jula.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *