Ponavlja se testiranje za Bujanovčane, prošle nedelje od covid-19 preminulo šestoro Vranjanaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Vranje, 7. jul 2020. Za tri pacijenta sa simptomima covid-19 iz opštine Bujanovac, čiji su rezultati trebali da budu poznati u ponedeljak, biće ponovljeno testiranje, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja, istovremeno iz Zavoda za javno zdravlje Vranje (ZZJZ) saopštavaju da je  tokom prošle nedelje od korona virusa preminulo 6 pacijenata iz Vranja.

Prisustvo virusa COVID-19 potvrđeno je u tom periodu kod 117 Vranjanaca i još 5 ljudi iz drugih opština Pčinjskog okruga, izjavila je u ponedeljak direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju Svetlana Stojanović, prenosi Vranje news.

Do ovih rezultata došlo se analizom 356 briseva koji su  poslati iz Vranja laboratoriji „Vatreno oko“ u Beogradu.

Po podacima ZZJZ-a prošle nedelje je registrovana infekcija kod po dva stanovnika opština Bujanovac i Surdulica i jednog iz Vladičinog Hana, međutim bujanovački Dom zdravlja je prošle nedelje potvrdio tri nova slučaja. 

U Vranju je od početka pandemije koornavirusom zaraženo 645 građana, a u Bujanovcu, po zvaničnoj informaciji iz Doma zdravlja, 31 građanin.

Troje novoobolelih u Bujanovcu registrovano je u ponedeljak (6. jul).

Od 6. marta do danas od posledica infekcije virusom COVID-19 u Bujanovcu su preminule 3 osobe, a u Vranju 18 ljudi, pokazuju podaci ZZJZ-a.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *