Vučić i Hoti nastavljaju dijalog

Bujanovac, 7. jul 2020. (foto Kosovo Online) –  Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije biće nastavljen u nedelju 12. jula, saopštila je Evropska komisija.

Beograd će predstavljati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a Kosovo premijer Avdulah Hoti, javlja N1.

Sastanak organizuje visoki predstavnik EU za spoljne poslove Žozep Borel, a vodiće ga specijalni predstavnik za dijalog i druga pitanja na zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak.

-Na tom sastanku biće nastavljeni pregovori i rad na postizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i rešavanju svih nerešenim pitanjima – izjavio je Peter Stano, portparol službe za spoljne poslove Evropske komisije.

Sastanak će biti održan nakon „Pariskog samita“, zakazanog za dva dana ranije, u petak 10. jula.

Iako je postojala ideja da predsednik Francuske Emanuel Makron i Nemačka Kancelarka Angela Merkel dovedu za isti sto predstavnike dve strane, sastanak će ipak biti održan virtualnim putem.

-Radi se o logičnom sledu događaja. Sve što radimo kao EU ili kao države članice, radimo sa ciljem da ponovo pokrenemo dijalog – rekao je Stano, dodavši da će EU na tom samitu predstavljati Žozep Borel.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *