Poznati dobitnici novinarske nagrade “Slađana Veljković”

Bujanovac, Vranje, 8. juli 2020.- Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) saopštio je da  je stručni žiri doneo odluku o ovogodišnjim dobitnicima novinarske nagrade „Slađana Veljković“.

U konkurenciji od 86 pristiglih predloga, žiri u sastavu Momčilo Popović, šef deska Večernjih Novosti, Bratislav Ilić, novinar TV Prva i B92 i Gordana Bjeletić glavna i odgovorna urednica Južnih vesti, doneo je odluku o dobitnicima priznanja u četiri kategorije.

Nagradu za najbolju reportažu dobila je novinarka RTS – a, Jelena Marinović za reportažu „Pristojan krov nad glavom, pre zime imperativ za malu Nađu„.

Nagrada za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima pripala je glavnom i odgovornom uredniku portala Vranje newsDejanu Dimiću.

Treća nagrada za novinarski poduhvat po odluci žirija dodeljena je Radomanu Iriću za tekstove objavljene u dnevnom listu Blic, humanitarnog karaktera, zahvaljujući kojima je izgrađeno nekoliko kuća u Pčinjskom okrugu.

Zbog okolnosti izazvanih epidemijom korona virusa, koja je nametnula ovu temu u novinarskim izveštavanjima, naknadno je uvedena i nenovčana nagrada za najbolju kovid reportažu. Po odluci žirija nagrada je pripala Jeleni Ćosin, novinarki Večernjih novosti, za reportažu „Obolela od koron, majka joj umrla, izbačena iz stana“

“Novinarka Slađana Veljković, preminula je 8. jula 2011. godine. Prerano nas je napustila, ali njene priče, njen osmeh i smisao za humor žive i danas. Bila nam je ideja da se na dan njene smrti okupljamo svake godine i nagrađujemo one koji zavređuju da se nazovu njenim sledbenicima, na žalost ove godine nismo u mogućnosti da to uradimo na dan njene smrti. Kada govorimo o dobitnicima, govorimo i njoj” – kaže Jelena Stojković, predsednica udruženja CMTDO koje je ustanovilo i dodeljuje ovu novinarsku nagradu.

Sponzor finansijskog dela nagrade ove godine je kompanija Alfa plam iz Vranja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *