Uvedene vanredne mere u Bujanovcu

Bujanovac, 8. juli 2020. – Zbog alarmantne situacije sa virusom korona, Štab za vanredne situacije odlučio je da uvede vanredne mere na teritoriji opštine Bujanovac koje stupaju na snagu odmah danas (sreda 8. juli 2020.), javlja repotrer Bujanovačkih sa sednice Štaba koja je u toku.

O tome šta sve podrazumeva ova odluka Bujanovačke će vas uskoro obavestiti, a izvesno je da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti ograničeno do 20 sati, kao i da neće biti dozvoljena bilo kakva okupljanja.

Prema rečima dr Lele Jovanović, diretorke Doma zdravlja Bujanovac, broj inficiranih je daleko veći od 31, koliko je zvanično obolelih, i da se trenutno čekaju rezultati za 7 testiranih osoba koji su, kako je rekla, gotovo sigurno pozitivni.

Mnogi naši građani su se prvo javljali u Vranje, a takođe ima i onih koji su sa simptomima, ali se ne javljaju lekarima. Takođe, serološki ili takozvani brzi testovi koje radimo nisu pouzdani, pokazuju negativan rezultat, da bi se posle PCR testa pokazalo da je pacijent pozitivan na koronu, rekla je ona.

Upozorila je da najčešće obolevaju mlađi ljudi, rođeni između 1970-1980. godine.

Jovanovićeva je dodala da se u covid ambulantu Doma zdravlja dnevno javi 70 do 80 građana sa simptomima korone, najčešće sa pneumonijom i viskokom temperaturom.

Najugroženiji su stanovnici Kleničkog kraja, Velikog Trnovca i samo grada Bujanovca, precizirala je direktorka.

Ona je rekla da je „zdravstveni sistem u Vranju u kolapsu“. Od jutros je otvorena i 4. kovid bolnica u okviru Zdravstvenog centra u zgradi Neuropsihijatrije, a kapaciteti su puni.

Kao još jedan problem dr Jovanović je navela činjenicu da veliki broj Vranjanaca, gde je od prošle nedelje na snazi vanredna situacija, a rad ugostiteljskih objekata ograničen do 20 sati, dolazi uveče u Bujanovac, u ovdašnje kafiće i restorane.

Na sednici Štaba rečeno je da covid19 potvrđen kod 667 osoba u Pčinjskom okrugu, od čega najviše u Vranju- 528.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *