Vanredne mere: Zabranjene svadbe, proslave, okupljanja, kafane i kafići do 20h …

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. jul 2020. Zabrana organizovanja veselja, svadbi, rođendana, sportskih manifestacija, kao i okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru neke su od vanrednih mera koje je proglasio Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac u sredu, u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Mere su donete na predlog dr Lele Jovanović, direktorke Doma zdravlja, zbog, kako je rekla, alarmantane situacije sa korona virusom u opštini.

Ograničeno je i radno vreme ugostiteljskih objekata – kafića, restorana, hotela, kladionica, sala za organizovanje proslava i dečijih igraonica, od 7 do 20 časova.

U ovim lokalima za stolom ne sme biti više od 2 osobe i mora se poštovati obavezna distanca od 2 metra između gostiju i stolova, a zaposleni moraju nositi zaštitne maske, navodi se u odluci.

U zatvorenom prostoru – javnim ustanovama, prevozu, bankama, poštama, kladionicama, firmama, obavezno je nošenje zaštitne maske ili vizira i održavanje distance od 2 metra.

-Rad kozmetičkih i frizerskih salona, fitnes centara i teretana organizovati uz sprovođenje svih mera zaštite, kaže se u odluci.

Kako je Bujanovačkim rekao zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, vanredne mere stupaju na snagu odmah.

Koliko dugo će biti na snazi zavisiće od razvoja situacije, ali svakako ne kraće od dve nedelje, rečeno je na sednici Štaba.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *