Do upisa u srednju školu i preko interneta

Bujanovac, Beograd, 9. juli 2020.- Svršeni osmaci se danas i u petak upisuju u srednje škole a to mogu učiniti i od kuće preko portala E-Uprava.

Za elektronski upis u srednju školu neophodno je da roditelj ili staratelj napravi, ako već nema, nalog na portalu e-Uprava i popuni prijavu danas od 07.00 do 15.00 u petak, bez odlaska u školu i prilaganja bilo kakvih dokumenata.

„Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni“, piše na portalu e-Uprava.

Škole, po prijemu prijave koju je roditelj popunio na portalu e-Uprave, po službenoj dužnosti pribavljaju podatke o učeniku iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i informaciju iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu, kao i podatke o prethodno završenom obrazovanju, na bazi čega je učenik i bio raspoređen u tu srednju školu, prenosi RTS.

Na raspolaganju je i kol-centar Ministarstva prosvete na broju telefona 011/7350 557.

Usluga elektronskog upisa u srednju školu biće dostupna i u drugom upisnom krugu u ponedeljak 13. jula od 7 do 15 časova.

Iako se zbog epidemije preporučuje elektronski upis, ostaje mogućnost upisa u školi, saopštava Ministarstvo prosvete.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *