Vanredne mere u Bujanovcu važe, ali i ne važe

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. jul 2020. Dva dana nakon uvođenja vanrednih mera protiv covid-19 u opštini Bujanovac, koje su trebale da stupe na snagu odmah po donošenju na sednici Štaba za vanredne situacije u sredu (8. jul), od sprovođenja za sada nema ništa.

Za nesprovođenje je „zaslužna” objava na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine Bujanovac, koja se pojavila nekoliko sati po usvajanju, a kojom se obaveštavaju građani da će “konačna odluka o primeni mera biti doneta nakon procene Štaba za vanredne situacije u zavisnosti od razvoja situacije koja će se pratiti sledeća dva dana”.

Takve procene za sada nema – Štab nije ni zasedao u petak i nije poznato kada će.

Ovakva konfuzna situacija zbunjuje sve, ponajviše vlasnike ugostiteljskih radnji, koji se nekoliko dana unazad, o tome mogu li da rade posle 20 sati, informišu ličnim kontaktom preko Bujanovačkih.

Mere poput zabrane okupljanja više od 5 osoba u zatvorenom prostoru i na otvorenom, zabrana svadbi i ostalih proslava, kao i ograničenje radnog vremena kafana i kafića do 20 časova, ostale su samo slovo na papiru, u dokumentu Zaključak, koji je jednoglasno usvojen na Štabu, sa nedvosmislenom odrednicom “stupa na snagu danom donošenja”.

U sredu je nedvosmislen  bio i zamenik komandanta Štaba Stojanča Arsić, predsedavajući sednice, rekavši Bujanovačkim da sprovođenje mera počinje odmah, da bi sutradan ponovio isto pokazujući dokument.

-Što se mene tiče, vanredne mere važe od srede kada ih je Štab izglasao i kada sam potpisao dokument – rekao je Arsić Bujanovačkim u četvrtak.

Međutim, mere ipak ne važe.

Komandant Štaba i predsednik opštine Šaip Kamberi i njegov zamenik  Stojanča Arsić su u petak bili nedostupni za komentar.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *