Crveni krst Bujanovac i DIB pomažu Domu zdravlja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2020. .- Bujanovački Crveni krst (CK) i Duvanska industrija (DIB) donirali su u ponedeljak  dva UV sterilizatora Domu zdravlja, za koje direktorka ove ustanove dr Lela Jovanović kaže da će itekako uticati na zaštitu medicinskog osoblja.

Jedna lampa sa ultra-violetnim zračenjem će biti u Službi hitne pomoći, a druga u covid-ambulanti. To su moderni aparati koji pokrivaju 50 kvadrata i vrše sterilizaciju na 15 minuta. Vrlo značajna oprema za nas, za zaštitu naših radnika i zahvaljujem se u ime kolektiva, i u svoje lično ime, Bogoljubu Tomiću, direktoru DIB-a, i Bratislavu Lazareviću, sekretaru Crvenog krsta – kaže za Bujanovačke dr Lela Jovanović.

Inicijativu za opremanjem Doma zdravlja UV sterilizatorima, po Lazarevićevim rečima, pokrenuo je lekar Službe hitne pomoći dr Nebojša Krstić.

Treba reći da je to ideja dr Krstića, koju smo mi podržali i realizovali. Planirali smo da obezbedimo jedan aparat, ali je direktorka Jovanović sugerisala da su potrebna dva, kako bi se pokrila i covid ambulanta. Dr Krstić nam je omogućio i kontakt sa proizvođačem, čime je umnogome olakšana nabavka i ubrzana realizacija – rekao je našem portalu Lazarević.

Dom zdravlja, naglasila je diirektorka, trenutno raspolaže optimalnim količinama svih vrsta zaštitne opreme protiv covid-19.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *