U “Svetom Savi” gotovo da više nema mesta

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jul 2020. U bujanovačkoj Srednjoj školi „Sveti Sava“, nakon prvog kruga upisa (9.-10. jul), više nema mesta za buduće carinske tehničare, finansijske administratore, medicinske sestre – vaspitače i kuvare.

Ostalo još 11 mesta

Nakon više godina, ova škola je u prvom roku upisala maksimalan broj učenika za sva tri obrazovna profila u četvrtom stepenu, ukupno 90, dok je od 30 mesta u kombinovanom odeljenju kuvar – konobar, ostalo slobodnih svega 11 mesta za konobare.

Ocenjujući uspešnim prvi krug upisa, direktorka škole Biserka Jović naglasila je da je velika šteta što škola ove godine nije mogla da ponudi svršenim osmacima smer mašinski tehničar jer bi, kako procenjuje, i to odeljenje bilo popunjeno.

-Veliki broj đaka, zato što mi nismo imali profil mašinski tehničar motornih vozila za razliku od nekoliko prethodnih godina, tražio je u nekim drugim školama slična zanimanja, jer ovog smera nije bilo nigde u Pčinjskom okrugu. Mi smo tražili i nismo dobili, što je velika šteta – ističe direktorka.

Šteta što nismo dobili mašinski smer

Jović očekuje da će u drugom krugu upisa 13. jula veći deo slobodnih mesta u odeljenu kuvar-konobar popuniti sada neraspoređeni učenici, a nije nemoguće i da „Sveti Sava“ novu školsku godinu započne sa maksimalnih 120 đaka u prvoj godini.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *