Četiri covid bolnice u Vranju gotovo pune, Bujanovac čeka rezultate za skoro 30 sumnjivih slučajeva

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Vranje, 14. jul 2020.  U četiri kovid bolnice u Zdravstvenom Centru u Vranju hospitalizovano je 197 pacijenata i slobodno je još  19 kreveta, dok  samo  bujanovački Dom zdravlja čeka  rezultate testova na covid-19 za nešto manje od 30 uzoraka.

Svi pacijenti u ZC Vranje su sa bronhopneumonijom,  46 je na kiseoniku, a najteži slučajevi upućuju se u niški Klinički centar, prenosi RTS.

Sa istom dijagnozom je i gotovo 90 odsto pacijenata u covid ambulanti u Bujanovcu, broj ljudi koji traže pomoć raste u odnosu na prošlonedeljnih 80-90 dnevno, a neki od njih rezultate testova čekaju od 7. jula.

Infekcija koronom je u ponedeljak potvrđena kod šestorice stanovnika opštine Bujanovac.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić najavila je mogućnost otvaranja nove kovid bolnice.

-Još uvek nismo doneli odluku o tome gde bi sledeća kovid bolnica bila, tu odluku ćemo doneti na našem kriznom štabu, ukoliko bude bilo potrebno. Inače, mi imamo neka mišljenja da bi moglo i dalje u okviru Zdravstvenog centra da se otvori peta Kovid bolnica. Razmatramo jedno odeljenje ili možda i poljska bolnica, jer bi zdravstveni radnici koji rade u Zdravstvenom centru mogli da se preraspodele i da tu budu u sve te četiri za sada, odnosno pet kovid bolnica – rekla je ona za RTS.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je pre dva dana spomenuo opciju da Specijalna bolnica za rehabilitaciju Bujanovačka banja postane covid bolnica, međutim direktor ove ustanove Goran Nedeljković je u utorak rekao Bujanovačkim da bi to bilo teško izvodljivo.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *