Dačić: Tončev da se izvini Vučiću

Bujanovac, Surdulica, Beograd, 14. juli 2020. (Foto Fonet printskrin)-Rekao sam Novici Tončevu da se izvini Aleksandru Vučiću zbog neprimerene izjave, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.

On je dodao da svako mora da snosi odgovornost za izjave koje su u suprotnosti sa politikom Socijalističke partije Srbije (SPS), prenosi Fonet.

On je za TV B92 rekao da najoštrije osuđuje izjavu Tončeva i da će o njoj raspravljati Predsedništvo stranke, a ponovio je da je Petar Škundrić razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije.

Izjave potpredsednika SPS Tončeva, ali i Vladimira Škundrića, sina Petra Škundrića i savetnika ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana, Dačić je nazvao „delom strategije da se SPS raznim pričama odvoji od Vučića“.

Kako je naveo, „Đilasovi mediji su objavili da je SPS zbog koalicije sa Vučićem“ imao slabije izborne rezultate nego na prethodnim izborima.

Kako su Bujanovačke objavile u ponedeljak, potpredsednik SPS Novica Tončev rekao je da će sa svojim pristalicama blokirati autoput ako naprednjaci u Surdulici pokušaju da menjaju SPS direktore, uporedivši ovaj grad sa Užičkom republikom.

Posle izbora u Surdulici SPS ima 18 a SNS 17 mandata u lokalnom parlamentu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *