Svi albanski lideri u Tirani zbog zajedničke vlasti u Bujanovcu

Bujanovac, Tirana, 16. juli 2020. (Foto Bujanovačke: MSP Tirana) – Lideri albanskih stranaka, u trenutku dok ovo javljamo (četvrtak 16. maj, 15 sati), sa zvaničnicima Albanije u Tirani razgovaraju o formiranju svealbanske koalicije u Bujanovcu, saznaju Bujanovačke.

Kako prenosi naš izvor koji se nalazi u Tirani, na razgovorima u zgradi Ministarstva inostranih poslova,  ministar Gent Cakaj pokušaće da približi međusobno udaljene albanske lidere pred kojima je, kako je objavio, „istorijska prilika i odgovornost“.

Za sada nema dogovora, ali moguće je da će ga biti do kraja dana, kaže naš izvor.

U Tiranu je juče otputovao Šaip Kamberi, lider Partije za demokratsko delovanje (PDD, 8 odbornika), a danas su tamo i Nagip Arifi, lider Demokratske partije (DP, 10 odbornika), Šćiprim Musliju, šef Pokreta za demokratski progres (PDP, 4 odbornika) i Arber Pajaziti iz Alternative (3 odbornika).

Razgovori albanskih lidera o svealbanskoj koaliciji posle izbora dospeli su u ćorsokak, pa je PDD objavio da je „svealbanska koalicija lakrdija“ jer su DP i SNS već dogovorili saradnju.

Bujanovačke su ranije danas prenele izjavu šefa lokalnog SNS Nenada Mitrovića koji je najavio mogućnost potpisivanja koalicionog sporazuma sa DP o formiranju lokalne vlasti.

Albanske stranke su  na izborima 21. juna osvojile ukupno 26 mandata.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *