Vučić: Tončev je uvek tu kad treba zabiti nož u leđa

Bujanovac, Beograd, 16. juli 2020. (Foto www.sns.org.rs: Vučić i Tončev u Surdulici) – Kad god treba državi da se zabije nož u leđa, Novica Tončev će to uraditi, izjavio je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući kritike koje su na račun Srpske napredne stranke (SNS) izneli pojedini funkcioneri njenog koalicionog partnera iz SPS-a.

Vučić je dodao da, što se tiče Socijalističke partije Srbije, „to su uvek isti glasovi„, prenosi Vranjenews.

Od (Novice) Tončeva do mnogih drugih, to nije novost. Bila to 2018, ili 2017. ili neka druga godina, uvek će da nađu dovoljan razlog da opravdaju sebe i svoje ponašanje – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Tončev je ranije Surdulicu uporedio sa Užičkom republikom, odnosno slobodnom teritorijom aludirajući na činjenicu da u opštini SNS nije na vlasti, zapretivši blokadom autoputa ukoliko naprednjaci pokušaju da menjaju kadrove njegove SPS.

Nakon što ga je predsednik stranke Ivica Dačić „pozvao na samokritiku“ i zatražio da se izvini Vučiću, Tončev se oglasio saopštenjem:

Izvojevali smo je boreći se protiv Dragana Stevanovića Bosketa koji je sramota za ceo SNS. U svom beskrupuloznom napadu na ljude i institucije, uspeo da utiče i na Ministarstvo deleći otkaze, i na Tužilaštvo hapseći članove SPS Surdulica. Spreman sam da na sve načine zaštitim svoje ljude i svoju partiju i u tome se neću štedeti“ – napisao je Tončev u saopštenju za medije.

Kako su u sredu preneli neki prestonički mediji, Tončev se ipak izvinio Vučiću.

U Surdulici je vlast formirala SPS sa 18 odbornika a SNS ima 17 u parlamentu sa 35 mesta.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *