Cakaj: Albanska vlast u Bujanovcu je super vest

Bujanovac, 17. juli 2020. (Foto arhiva) Vršilac dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj rekao je da je “super vest” to što su albanske stranke u Bujanovcu danas postigle dogovor o zajedničkoj vlasti.

Cakaj, koji je glvni “ideolog” ujedinjenja,  je putem Facebooka napisao da je ovaj sporazum značajan jer će Albanci vladati sami u Bujanovcu i neće zavisiti ni od koga, prenosi Gazeta Ekpress.

„Albanske političke stranke već su zaključile sporazum o zajedničkom upravljanju u Bujanovcu. Ovo je skoro najznačajnije dostignuće koje smo zajedno postigli u Dolini: Bujanovcem će Albanci pravilno upravljati i neće zavisiti ni od koga drugog, osim albanske većine“, napisao je on.

Cakaj se zahvalio albanskim liderima za održano obećanje koje su dali tokom sastanka u Tirani u vezi sa ovim sporazumom.

„Lično dugujem posebnu zahvalnost g. Nagipu Arifiju, g. Šaipu Kamberiju, g. Šćiprimu Musliua i g. Arberu Pajazitiju koji su se držali obećanja datog na jučerašnjem sastanku u Tirani, postigavši ovaj sporazum koji je od vitalnog značaja za Bujanovac i Albance u Dolini“, rekao je Cakaj.




One thought on “Cakaj: Albanska vlast u Bujanovcu je super vest

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *